Hvornår bruges en Multi-Split løsning?

Fujitsu Multi-Split modellen anvendes, når der er behov for indedele i flere rum for at opvarme boligen eller bygningen komfortabelt og/eller tilstrækkeligt – og man ønsker, eller kun har mulighed for at placere én udedel.

At nøjes med én udedel kan give nogle lydmæssige fordele, da udedelen kan placeres i god afstand til naboer, værelser eller opholdsrum – en mulighed, der ikke altid er gældende,
hvis der skal sættes flere udedele op.

Varmepumpers udedele er blevet meget mere lydsvage, end de var for bare få år tilbage, men de er ikke helt lydløse, når de suger luft ind.

fujitsu multisplit varmepumpe med illustration af hus

Multi-Split er velegnet til større huse

Har du et større hus, kan det være svært at få varmefordelingen til at være tilpas med kun en enkelt indedel. Med en multi-split model kan du tilkoble op til 5 indedele på den samme udedel og dermed sikre, at du har ensartet varme i hele huset.

Denne type luft til luft-varmepumpe er desuden yderst velegnet, hvis du har et hus i flere etager eller en planløsning, som forhindrer en ensartet varmeudbredelse.

Her vil strategisk velplacerede indedele sørge for, at hele huset føles varmt, hyggeligt og behageligt, selv på en kold vinterdag. Indedelene til Multi-Split serien kan både være klassisk væghængte, gulvmonterede (som radiatorer) eller indbygget i loftet.

Kendetegnene for indedelene er, at de kan indstilles, så luften rettes ned mod gulvet, hvor den varme luft afgiver sin varme til møbler og gulv, og ikke bare stiger op under luftet, som varm luft jo ellers vil gøre.

Det giver dejlige varme tæer – og hvem vil ikke gerne have det?

Tips til den optimale varmefordeling

Selv med en moderne Multi-Split løsning kan du med fordel vænne dig til, at tænke i luftcirkulation i dagligdagen og i din indretning. På den måde får du mest muligt ud afvarmen og din investering:

Åben dørene

Mange af os har lært, at vi skal lukke dørene for at spare på varmen.

Med en luft til luft-varmepumpe er det lige omvendt – her skal dørene så vidt muligt holdes åbne huset igennem, for at varmen kan fordele sig bedst muligt.

Indret hensigtsmæssigt

Sørg for, at varmen fra indedelen kan bredde sig ud på møbler og ned mod gulvet, så den kan afsætte energien fra den varme luft. Forhindres en jævn udblæsning tæt på indedelen, vil den varme luft stige op under loftet.

Med en gulvmodel bag en sofa eller lænestol kan varmen forhindres i at udbrede sig, og den vil i stedet stige op under loftet, hvor du ellers skulle have haft glæde af den i hele rummet.